Cavalaire siste dag

Ragna og Maia regattaens beste jentebåt. God innsats i sølvfeltet.

Da var Eurocupen i Cavalaire over. På dag fire i regattaen ble det avholdt finaleseilaser med ca. 45 seilere i hvert av gull- og sølvfeltene. Kun to norske båter i gullfeltet, Ragna/Maia og Harald/Even. Mads og Thomas var kun få poeng unna i kvalifiseringen men måtte ta til takke med sølvfeltet denne gang.

Det ble avholdt tre seilaser i finalene i etterhvert ganske mye vind og regn. I gullfeltet var Ragna og Maias mål å holde de polske jentene bak seg og vinne trofeet for beste jentebåt for 2. år på rad. Med serien 10, 14 og 19 klarte de det og endte på 15. plass totalt i regattaen. Harald og Even hadde en litt tyngre dag i det tøffe feltet. Med plassene 43, 31 og 24 endte de opp på 41. plass totalt.

Litt mer oppløftende i sølvfeltet der de norske seilerne tidvis dominerte feltet. Både Mads/Thomas, Astrid/Mads, Vår/Martin og Andreas/Marius var oppe helt i tet i flere seilaser. Dessverre ble det et sort flagg på brødrene fra Risør i siste seilas, som ellers kunne ha vært med å konkurrere om seieren i sølvfeltet. Guttene endte på 5. plass i sølvfeltet med serien 2, BFD og 8.

Astrid og Mads hadde også en god siste dag som hadde vært enda bedre om de hadde bevart posisjonen sin høyt oppe tidlig i dagens første seilaser. Nå endte de på 15. plass i sølvfeltet med plassene 25, 20 og 3!. Vår og Martin hadde også en relativt sett god dag med plassene 20, 31 og DNF. Synd med siste seilasen som med en bedre avrunding kunne fått det ferske teamet i øvre halvdel av sølvfeltet. På samme måte hadde Andreas og Marius fra Moss en god siste dag med serien 24, 25 og DNF. Veldig bra fremgang for dette nye teamet også. Til slutt seilte Eirik og Herman inn til plassene 39, 43 og DNF. Her steppet Herman sprekt inn for en febersyk Rasmus. Bra jobbet!

Oppsummert – veldig bra sesongstart i Cavalaire og en god start i en ny båt for mange av de ferske seilerne. Takk igjen til foreldre som har hjulpet til med det praktiske og spesielt til Anne Wichstrøm som har holdt det hele sammen.

Gå til nyhetsarkivet for å lese flere saker