Norske seilere

Hilsen fra de norske seilerne i Palma

Tre norske lag og to trenere. Bak fra venstre: Jacek Nowak (trener 49er), Jeppe Nilsen, Mathias Berthet, Thomas Guttormsen (Trener 49erFX). Foran fra venstre: Marie Rønningen, Helene Næss, Pia Dahl Andersen og Nora Edland. Foto: Norges Seilforbund

Trofeo S.A.R Princesa Sofia regatta er i gang og den første dagen bød på mye vind og ingen skiff-seiling.

Vi har snakket Mathias og Jeppe fra den norske skiff-gjengen. Vi spurte hvordan de har hatt det på NSF-samlingen og hvilket opplegg de har hatt for uken som har vært.

– De første dagene hadde vi felles opplegg med hele det norske laget, sier Jeppe og Mathias. Felles morgenøkter og med mesternes mester øvelser på slutten av dagen. Vi har spist alle måltider sammen og har hatt felles informasjonsmøter og teambuilding på kvelden. Dette har gjort at laget har blitt godt sammensveiset på kort tid i Palma.

Seilerne har lange dager men inspireres av å seiler mot verdens beste seilere. Etter flere år med pandemi, er det god gøy å treffe igjen seilvenner fra hele verden. – Stemningen er god i båtparken, sier Jeppe og Mathias.

Pia og Nora i god driv. Foto: Norges Seilforbund.

Seilerne bor rett i nærheten av klubben Ca´n Pastilla, på hotell Fontanellas. På denne klubben har ILCA og IQFoil base, mens 49er/FX og Nacra holder til 4 km sør, i El Arenal. Totalt er det 18 norske seilere fordelt på Utfordrerlandslaget og landslaget. Alle er tilstede i Palma.

Helene og Marie i aksjon. Foto: Norges Seilforbund

Olav Aleksander Bu, spesialist i Olympiatioppen knyttet til prosjektet Sports Science er også tilstede i Palma. Han har fulgt FX i en periode og bidrar med å systematisere treningsopplegget gjennom teknologiske virkemidler. Arbeidet innebærer bruk av gps-tracker, drone, video og mikrofoner som er synkronisert live.

Gode vindforhold i Palma for Mathias og Jeppe. Foto: Norges Seilforbund

Vi ønsker skiffseilerne og resten av de norske seilerne lykke til! Resultater får du her.

Gå til nyhetsarkivet for å lese flere saker