Rapport fra Cavalaire

Nå har vi hatt fem dager her nede i Cavalaire. Fire dager med trening og en dag regatta. Forholdene har vært veldig gode. De tre første treningsdagene viste Cavalaire seg fra sin beste side med temperaturer opp mot 18 grader og sol. Veldig deilig for soltørste nordmenn.

8 norske besetninger er på plass her i Frankrike:
Ragna og Maia, KNS
Harald og Even, KNS/Florø
Astrid og Mads M., KNS
Vår og Martin, Nesodden/Bærum
Eirik og Rasmus, Risør/Bærum
Mads og Thomas, Risør
Andreas og Marius, Moss
Herman og Domynikas, Moss

Mange av båtene og besetningene er nye av året, så det var mye å ta tak i de første dagene på treningssamlingen. Veldig gledelig at vi har fått med nye seilere inn i klassen rett fra Optimist og at RS Fevagruppen er en pålitelig leverandør av nye seilere inn i klassen. Trenere er Krzysztof Kierkowski fra Polen og Eduard Rodes fra Spania. Under treningsdagene fikk seilerne aktiv oppfølging på land og på vann fra begge. Mye fokus på rigg, trim og båt håndtering. For mange av seilerne var læringskurven bratt!

Seilerne bor sammen i to store leiligheter/hus med god plass til alle. Veldig god stemning blant alle med kjøkkenplikter og storhusholdning med matlaging til alle. Det rister seilerne godt sammen. Anne Wichstrøm, Rasmus sin mor holder orden på det meste.

Samlingens uheldigste så langt er Domynikas som klarte å slå skulderen ut av ledd siste treningsdag. Han hadde ingen annen mulighet enn å reise hjem fredag for å pleie skulderen. Synd for Herman som får noen dager i trenerbåten i stedet!

Regatta – dag 1
Fredag var første regatta dag. Hele 89 seilere fra 10 land er med. Det er nærmest rekord i Eurocup sammenheng. De største delegasjonene er danskene og tyskerne med vel 15 båter hver. Regattaen startet sent, kl. 14.30. Det var meldt 5-8 m/s og det ble det. Skyet, opphold, litt krappe bølger og litt skift 200 – 240 grader. Feltet var delt i to, med ca 45 seilere i hver start. 3 seilaser ble avholdt, og seilerne var ikke på land før kl. 18.00. Som i forrige Eurocup domineres også denne regattaen av fjorårets sammenlagtvinner i Europacupen, tyske Jasper Steffens og Tom Brauckmann og sølvvinnerne fra VM, franske Lucas Rual og Brewal Nael. Etter disse to er det ganske tett på de neste 6 plassene.

Ragna og Maia fortsetter den gode seilingen fra forrige Europacup og ligger på 7. plass etter tre seilaser med serien 5, 5 og 9. Harald og Even er neste norske båt på 27. plass med sifferne 14, 28 og 6. Deretter kommer Tomas og Mads på 47. plass med 13, 29 og 25. Veldig respektabelt av guttene fra Risør som først kom inn i 29eren på tampen av fjoråret.

De øvrige norske båtene ligger i nederste halvdel av feltet med tidvis god seiling. Astrid og Mads, som aldri har seilt sammen før, har 24. plass som sin beste seilas, men var flere ganger oppe og snuste på topp 10. Vår og Martin presterer rundt 35. plass i seilasene, men er også tidvis godt oppe i øverste halvdel av feltet. Veldig godt levert av Vår Osborg fra Nesodden som deltar i en av sine aller første 29er regattaer. Med etterhvert erfarne Martin som gast skal det bli spennende å følge dette teamet fremover. Omtrent på samme nivå er Andreas og Marius som også er helt ferske som lag hvor Marius kommer rett fra Zoom til 29er. Med litt mer trening vil dette laget også bli spennende å følge fremover. Eirik og Rasmus ligger rett bak disse igjen. Guttene var uheldige med en ”Black Flag” i en av seilasene og jobber med teknikken som alle de andre. Startene deres har det ikke vært noe å si på! Som helt nye i klassen viser guttene stor fremgang i løpet av de dagene vi har vært her nede. Fokus på oppgaver og ikke resultater holder humøret oppe!

I dag lørdag er det meldt mer vind – opp mot 13 m/s som nærmer seg maks grensen av hva man seiler 29er-regattaer i på dette nivået. Etter dagens seilaser vil seilerne bli delt i Gull- og Sølvfinale og seiler så de to siste racedagene i disse to like store gruppene.

Gå til nyhetsarkivet for å lese flere saker