Rapport fra NC Florø

Florø Seilforening arrangerte NC for 29er og Optimist i helgen. Åtte 29er med seilere fra Stavanger, Måløy, KNS, Bærum, Asker, Nesodden og Moss hadde tatt turen opp til Florø. Lørdag viste Florø seg fra sin beste side med stålende sol i nydelige omgivelser.

Seilerne ble sittende og vente litt på vinden lørdag morgen og dagens første av fem seilaser ble gjennomført i laber bris fra nord. Tomas og Mads Mathisen fra Risør SF vant første seilas. Utover dagen endret vinden seg til forholdsvis stabil nordvest og varierte mellom 4m/s -6m/s. Mathisen brødrene mestret forholdene best og fullførte alle 5 regattaene lørdag med kun førsteplasser, med Måløys Kristian og Marius Kvalheim på en god 2. plass. På 3. fulgte Florøs egen ”hjemmefavoritt” Even Onstand som seilte sammen med Mads Mellbye. Tett etter fulgt av Astrid Hylen Klippenberg, KNS og Rasmus W Munter fra Bærum, og brødrene Andreas og Marius Petersen fra Moss SF som seilte bedre og bedre utover i regattaen.

Søndag startet vinden på nordvest, men før startbåten fikk seilerne av gårde endret den seg til nord og holdt seg forholdsvis stabil 3 – 4 m/s. Dette var forhold Stavangerguttene Erik og Jan likte seg godt i og de seilte inn til seier i første seilas og fulgte opp med imponerende og god seiling resten av dagen. Tvillingene fra Risør slo tilbake og endte på en solid 1. plass. Det var heller ingen som kunne true 2. plassen til Kvalheimguttene fra Måløy som seilte bra begge dagene. Derimot ble det tett kamp om 3. plassen og det ble en spennende avslutning på dagens siste seilas hvor Even og Mads klarte å kjempe seg først over målstreken og sikret seg 3. plassen.

Tross lang reise vei for mange av seilerne var det vært å ta turen til Vestlandet og vakre Florø. Florø Seilforening sto for et flott og vel gjennomført arrangement. Vi kommer gjerne tilbake!

Gå til nyhetsarkivet for å lese flere saker