Vellykket Norgescup i Brevik

Brevik Seilforening gjennomførte i helgen en meget vellykket Norgescup for klassene Laser, Europajolle og 29er. Lørdagen ble gjennomført i relativt lette vinder mens søndagen bød på større utfordringer med seilaser i 6-9 m/s.

Totalt elleve 29ere stilte til start fra 7 forskjellige klubber. Med litt større rekruttering i hver klubb lover det godt for størrelsen i 29er feltet fremover. Trenere var NTG-treneren Frank Kirkeland som hadde ansvaret for KNS’ treningsgruppe mens den danske ex49er toppseileren Simon Toft Nielsen coachet de øvrige 7 båtene i feltet.

Trenings- og regattasamlingene denne våren i Qatar, Cavalaire og Moss har åpenbart hjulpet på kvaliteten i hele gruppen. Feltet var mer eller mindre samlet i hver seilas og seilerne byttet ofte på å være blant de 5 beste i mål.

Ragna og Maia fra KNS er etter hvert blitt veteranene i klassen og dominerte regattaen med å vinne 6 av 7 seilaser. På plassene bak var det tett kniving om poengene. Til slutt var det Astrid og Rasmus fra KNS som knep 2.plassen, likt på poeng med Mads og Thomas fra Risør Seilforening som begge er førsteårs-seilere i klassen – en meget sterk prestasjon. Morsomt også at de 2 båtene fra Måløy Seilforening hevdet seg i toppen av klassen, særlig på dagen da det blåste mest!

Gledelig var det med mange nye ansikter i feltet. Marius, Line og Gunhild kommer fra Zoom 8 klassen i år. I tillegg til Mads og Thomas seilte både Herman og Rasmus RS Feva i fjor og Vår Osborg kommer rett fra Optimist. 29eren er en lett båt å seile og beherske hvis du kan seile fra før!

29erne har et tett program fremover med NSF-samling på Hvasser, regatta i Gøteborg, Florø og Risør og Pinsesamling i Tønsberg. Årets store begivenhet er VM i Århus i juli hvor man forventer flere enn 200 båter.

Gå til nyhetsarkivet for å lese flere saker