Seilerne i Arhus

Vi har pratet med de nybakte U18 Nordiske mestere 2021!

Gratulerer så masse med nok et sterkt mesterskap av Diane Ninauve -Jutulstad og Cornelia Fure! Jentene gikk til topps i U18 Nordic 29er Meeting 2021 – og kan dermed kalle seg Nordiske Mestere! Vi gratulerer så masse!

-Det var veldig gøy å bli Junior Nordisk Mestere. Vi trodde aldri det skulle gå så bra som det gjorde og derfor føles det ekstra godt å prestere, sier Diane til 9er klubben

Selve konkurransen foregikk i Århus i Danmark. Det ble seilt 13 race over 3 innledende dager før feltet ble delt i gull- og sølvfleet.

-Det var stort sett mellomvind rundt 8 – 10 knop, men det var absolutt variasjon med både mye og lite vind, kommenterer Diane og Cornelia.

4 norske båter kvalifiserte seg til gull-fleet etter de innledende rundene, Diane & Cornelia (7 pl), Markus & Rudolf (13 pl), Jenny & Julie (22 pl) og Balder & Emil (25 pl).

Totalt 8 norske båter var med. Diane & Cornelia, Jenny & Julie, Markus & Rudolf, Milla & Filippa, Marie og Anine, Wilhelm & Fredrik, Nikolai & Fredrik og Balder og Emil. Bra seilt alle sammen.

Århus Seilforening og den danske 29er klubben har gjort en formidabel jobb med å samle hele 80 båter fra 9 forskjellige nasjoner – Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Tyskland, Nederland, Tjekkia og Sveits. Totalt 160 seilere. Nivået på feltet var derfor høyt.

De to første dagene hadde seilerne lite til medium vind og dag 3 blåste det godt med krappe bølger. Alle seilerne har fått litt å bryne seg på. Den gode deltakelsen hadde nok noe med at det er over 1 år siden det har vært et internasjonalt stevne. Seilerne var naturlig nok glade for å konkurrere igjen.

På spørsmål fra 9er klubben om hva vinnerne gjorde for å prestere så godt under hele uken sier Diane og Cornelia;

-Vi prøvde å ta gode taktiske og strategiske valg. Vi har også et veldig godt samarbeid som fører til god kommunikasjon. Dette tror vi har hjulpet oss å forbedre våre seilings egenskaper

På finaledagen ble det seilt 4 seilaser. Det ble tøffe seilaser for alle seilerne, men tilslutt var det altså Diane og Cornelia som ble beste norske båt og U18 Nordiske mestere. Fullstendige resultatene finner dere her.

Vi må også si tusen takk til våre to trenere Måns Hallstrøm og Ole Petter Pollen for at dere stiller opp for ungdommen.

Planen videre for de nybakte mesterne er å trene mye seiling og prestere i de kommende konkurransene. Vi ønsker lykke til!

Gå til nyhetsarkivet for å lese flere saker